Fönster som kombinerar modern design med mycket goda tekniska parametrar. System med trippel tätning. Finns också i en version med en lägre ram, tack vare vilken du enkelt kan lysa upp alla rum.

För Ug = 0,7 varmkanten: 0,94
För Ug = 1,0 varmkanten: 1,2
Tätningslister: 3
Kammare (ram): 5
Renovering: R
Aluskin: A

Estetik
Original och snygga fönster som går utöver scheman och standardlösningar?

Ideal 5000-systemet skapar stora möjligheter. Genom att välja sin variant och komplettera den med lämpliga tillbehör kan du göra den till en ovanlig prydnad som vi kommer att njuta av i många år.

Ideal 5000 Slim erbjuder rumets eleganta utseende och belysning. Ramen i Slim-versionen kan användas både i Soft-line (rak skärm) och Round-line (rounded sash) -versioner. Den är 70 mm hög. Den är lägre än den standard som används i detta system. Användaren får därför ett större glasområde. En viktig aspekt som kan påverka valet av fönster i Slim-versionen kan vara det faktum att stål som är inneslutet i en ram erbjuds som standard.

Det grundläggande elementet som bör beaktas när du köper fönster är valet av finérfärg. Färgen kommer utan tvekan att ge vårt träverk en individuell look. Alla fönster tillverkade i Ideal 5000-systemet finns i ett brett sortiment av släta och träliknande färger. Vi finérer fönster på ena sidan, två sidor och i duofärgformeln.

Aluskin-aluminiumskydden kan ge ett extremt intressant utseende på fönster tillverkade i grundvarianten av Ideal 5000-systemet. Lösningen, som åtnjuter oförglömande popularitet i västeuropeiska länder, ger inte bara fönstren en individuell karaktär utan ökar också värmeisolering och akustiska egenskaper hos fönstren. Aluskins är också ett komplett sortiment av färger, helt ovanligt för PVC-snickerier. Överlagringarna kan ha valfri färg från RAL-paletten. Vi erbjuder också ett brett utbud av strukturlacker.

Specifikation:

  • klass “B” -profil,
  • 5-kammarsstruktur,
  • konstruktionsdjup 70 mm,
  • öppet stål 1,5 mm tjockt som standard,
  • armaturer fungerar i den så kallade torr kammare – vilket ökar deras livslängd,
  • lås med felaktigt handtagsläge som standard (RU-fönster),
  • standard hårdvara med två stöldskyddspoäng per skärp,
  • möjlighet att göra ramen i Slim-versionen,
  • på en vit och brun kärna,
  • system utrustat med 3 packningar,
  • glas med paket upp till 41 mm breda,
  • standardglasförpackning är 4 / 16Ar / 4: e [Ug = 1,1] *,
  • finns med rak eller halvspolad båge,
  • möjlighet att använda Aluskin aluminiumskydd,
  • möjlighet att använda dolda beslag,
  • möjlighet att använda ett centralt handtag på en halvspolad skärm.

* standard från 16/04/2019. Kräver teknisk bekräftelse.

 

Isolering
Att investera i varma fönster är en kostnad som lönar sig. Om du vill vara säker på att träverket uppfyller förväntningarna när det gäller värmeisolering och akustisk isolering är det viktigt att välja rätt profil, inte bara profilen utan rekommenderade tillbehör.

Fönster tillverkade på basis av Ideal 5000-systemet har ett konstruktionsdjup på 70 mm, vilket möjliggör glasering med paket upp till 41 mm. Som standard kompletteras fönstren med en dubbelglasad enhet, men det kan framgångsrikt ersättas med en trippelglasad enhet. Ersättningen minskar den termiska transmissionen av fönstret. Det är värt att komma ihåg att ju lägre koefficienten är, desto högre besparingar från uppvärmning av energiräkningar. Ett ytterligare element som gör att vi kan sänka Uw är en varm distans. Tillverkade av komplexa isoleringsmaterial förbättrar glasets isolering och minskar risken för tillfällig kondensation av vattenånga, som kan frysa på vintern, vilket orsakar is runt tätningarna. Dessutom garanterar varma ramar långsiktig täthet av isoleringsglasenheter och maximerar besparingarna i termiska energiförluster genom att minska den termiska bron mellan profilen och glaset.

En bredare profil, en trippelglasad enhet, en varm ram – det är dessa element som inte bara påverkar värmeisolering utan också akustisk isolering. För att fönstret effektivt ska dämpa ljud från utsidan bör det vara gjord av en profil med en bredd av minst 70 mm. Den bör också ha minst tre packningar. Därför passar fönstret i Ideal 5000-systemet perfekt till idén om ett fönster som skyddar mot buller, och fönsterns akustik påverkas också av glasenheten. För personer som letar efter ljudisolerade fönster rekommenderar vi att du utrustar dem med speciellt ljudisolerat glas. De ger den högsta nivån av skydd mot buller.

Säkerhet
Säkerheten i våra fönster säkerställs främst av det som inte kan ses med blotta ögat, dvs dess beslag. Fönster utrustade med ett större antal stöldskydd, en rotationsblockad av handtaget, borrplatta, gångjärn med ökad styrka kommer att säkerställa att strukturen får ett optimalt skydd mot inbrott. Vi erbjuder också beslag som uppfyller kraven i klass WK1 och WK2.

Valet av hårdvarudräkt beror dock på kundens individuella behov och krav. Som standard har vårt fönster två stöldskyddspåfång på skärmen och svängarna för att förhindra inbrott med justerbart tryck. Ett viktigt element är också det inre centrala trycket. Klämman säkerställer inte bara säkerhet, utan också lätt funktion av fönsterrutorna. Som standard kompletteras all hårdvara för lutnings- och svängfönster med en handtagstoppblockad, som är integrerad med fönsterhissen.

Om ett larm är installerat i byggnaden, rekommenderar vi att fönstren kompletteras med vassbrytare eller larmslingor i axeln. En reed-switch, d.v.s. en magnetisk fönsteröppningsgivare, aktiverar ett larm när fönsterhårdvaran ändrar sin position. Alarmslingan aktiveras när glaset är trasigt eller dess struktur på annat sätt skadas.

Fönstren utan hinder kan också kompletteras med säkerhetsglas eller härdat glas. Om du vill säkerställa säkerheten är det också värt att nå Hoppe Secustik-handtag med en nyckel. Handtagen är utrustade med en patenterad låsmekanism, vilket ökar skyddet av fönstret mot den så kallade intelligent inbrott.

 

Renoveringar
Installation av nya PVC-fönster utan att demontera gamla ramar?
Det är möjligt!

Med Ideal 5000-systemet gör vi extremt funktionella renoveringsfönster. Fönstren har en speciellt konstruerad ram med den så kallade en maskeringsprofil som skapar ett estetiskt band på insidan av det installerade fönstret. Specialhöljesprofiler kan användas från utsidan. Installation av renoveringsfönster kräver inte demontering av gamla ramar. Som ett resultat reduceras risken för skador på byggnadsfasaden och den tid som spenderas på fönsterinstallation till ett minimum.

 

Tillbehör
Valet av fönster kan utökas inte bara med ett brett utbud av färger, glasförpackningar, men också med tillbehör. Valfritt erbjuder vi olika typer av funktionsarmaturer och moderna handtag.

Vårt erbjudande av beslag skapar många möjligheter. Fönstren kan kompletteras med beslag med ökat inbrottsmotstånd, fönsteröppningsbegränsare, en broms i handtaget, en stegad lutning, mikroventilation eller en engelsk lutning med ett TBT-handtag. I det här fallet har hårdvaran utformats på ett sådant sätt att det förhindrar att fönstret öppnas när som helst medan aktiveringsfunktionen aktiveras. Denna lösning är mycket populär bland föräldrar. De håller möjligheten att sända rummen med garanti för att deras barn inte öppnar fönstret.

Det grundelement genom vilket fönstret styrs är utan tvekan handtaget. Här är valet också extremt brett – från enkla till mer komplexa strukturer.

Om du vill säkerställa säkerheten för hushållen och luftkvaliteten inomhus är det värt att dra nytta av vårt erbjudande av diffusorer. Tack vare dem kommer vi att kunna utjämna nivån på relativ luftfuktighet i rummet. Vi har ett brett spektrum av tryck, luftfuktighet, fönster och glas diffusorer.